Activiteiten

Het hele jaar door worden, zowel voor de jeugd als voor de senioren, vele recreatieve (tennis)activiteiten georganiseerd. Deze zijn bij uitstek geschikt voor nieuwe leden. Je kunt je namelijk alleen opgeven en kan toch spelen met tennissers van gelijke leeftijden en niveaus.

Openingstoernooien

De eerste tennisactiviteiten van het seizoen zijn traditioneel de Openingstoernooien in het weekeinde rond 1 april. Zeker voor nieuwe leden een mooie gelegenheid om andere leden te leren kennen. Een must om na de lange wintermaanden weer lekker buiten op gravel te wennen! De poules worden zoveel mogelijk per baan op sterkte ingedeeld. Je kunt inschrijven via de website of door naar ac@tcnieuwerkerk.nl een mailtje te sturen.

Grabbelen

Woensdag is grabbeldag. 's Ochtends van 9.00 – 12.00 uur, jeugd 13.30 – 16.00 uur en 's avonds van 19.00 – 22.00 uur kan iedereen naar het park komen om een balletje te slaan. Je hoeft dus niet speciaal met iemand af te spreken. Om het half uur wissel je van tegentegenstander en/of medespeler. Wellicht speel je eens tegen mensen waar je normaal nooit tegen speelt. Ook voor nieuwe leden een ideale manier om leden te leren kennen en/of telefoonnummers en e-mail adressen uit te wisselen.

Vrijdag Avond Onderlinge Competitie (VOC)

In de periode van april tot en met juni wordt een Vrijdagavond Onderlinge Competitie (VOC) voor seniorleden georganiseerd. Het is een competitie tussen TCN leden op ons eigen park. Veel leden vinden de gewone competitie net iets te hoog, te lang, te ver weg of vinden het gewoon leuker om nooit uit te hoeven spelen. Sinds de aanvang van deze competitie blijkt het duidelijk te voorzien in een behoefte. Het is vanwege de gezelligheid zeer geliefd onder de leden (speelsterkte is veelal 7, 8 of 9). Je speelt op een avond twee partijen van 45 minuten, één mix en een dubbel. We beginnen om 19.00 uur, meestal met dames dubbel, en eindigen om 22.00 uur. Daarna begint het gezellige après tennis gebeuren en Wim zorgt altijd voor een lekker hapje bij de borrel. Na 45 minuten worden het aantal games aan de AC doorgegeven. Voor een gewonnen wedstrijd krijg je twee punten en een gelijkspel één punt. Een team bestaat uit twee dames en twee heren. De teams spelen om de week tegen een ander team. De ene week speelt poule A en de andere week poule B. Op de slotavond speelt de winnaar van Poule A tegen de winnaar van Poule B. De VOC is altijd super gezellig dus een aanrader om mee te doen ! Schrijf je tijdig (via de TCN website) in, want vol is vol! Contact: ac@tcnieuwerkerk.nl.

Ouder/kind toernooi

In juni wordt het Ouder/Kind toernooi georganiseerd. Opgeven kan via de website of een e-mail naar jeugd@tcnieuwerkerk.nl.

Clubkampioenschappen

Voor veel tennissers zijn de Clubkampioenschappen het hoogtepunt van het jaar waar al maanden naar toegeleefd wordt. Voor de jeugd zijn de clubkampioenschappen de laatste week van de basisschool vakantie. De senioren volgen twee weken daarna. De clubkampioenschappen zijn uitsluitend voor leden en je kunt je inschrijven in je eigen leeftijds- of speelsterktecategorie. Tijdens de clubkampioenschappen worden ook andere activiteiten georganiseerd, zoals een clinic of feestavond. Inschrijven voor de clubkampioenschappen kan voor de zomer al via de website.

Ballontoernooien

Vanaf begin november hebben we iedere eerste zaterdagavond van de maand de oergezellige winterballontoernooien. Alle leden zijn van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen. Zeker ook voor nieuwe leden een goede gelegenheid om mensen binnen de vereniging te leren kennen. Opgeven hoeft niet en deelname kost niets! We spelen op deze avonden dubbels of mixen van ongeveer een half uur. Hierbij speel je steeds met andere partners en/of tegenstanders. Contact: ac@tcnieuwerkerk.nl.

Afdrukken E-mail