Baanverdeling

VERDELING BAANRUIMTE TIJDENS COMPETITIE, TOERNOOIEN EN CLUBACTIVITEITEN

Verdeling baanruimte tijdens competitie

In principe zal tijdens de competitie de baanverdeling als volgt zijn:

• dinsdag: vanaf 10.00 uur worden er 4 banen voor de competitie worden gebruikt, 2 lesbanen (niet de gehele dag), de overige banen zijn vrij;
  • zaterdagochtend tot 12.00 uur: 2 banen vrij (5 banen competitie inclusief 1 wisselbaan + 2 lesbanen - afhankelijk van het aantal te geven lessen);
  • zaterdagmiddag vanaf 12.00 - 13.30 uur 1 vrije baan + 1 lesbaan, van 13.30 - 18.30 uur geen vrije banen in verband met het hoge aantal competitieteams. Na 18.30 uur komen er banen vrij, afhankelijk van het verloop van de competitie en de weersomstandigheden.
  • zondag: Geen banen beschikbaar voor vrijspelen. Na 18.00 uur komen er meer banen vrij, afhankelijk van het verloop van de competitie en de weersomstandigheden.

De betreffende vrijspeelbanen worden aangewezen door de dienstdoende competitieleider.

Verdeling baanruimte tijdens toernooien

Tijdens recreatieve toernooien (interne) zijn er geen vrije banen. Over het algemeen worden de laatste partijen om 17.00 uur gespeeld, waarna alle banen weer vrij zijn.

In het voorweekend van het Kikkertoernooi zijn er 3 tot 4 vrije banen mits het geen inhaaldag is voor de competitie. Van maandag t/m vrijdag gaan, indien nodig, de laatste 4 partijen om 19.00 uur de baan op, de overige banen zijn vrij met uitzondering van een lesbaan.

Tijdens het Open toernooi zijn er in het voorweekend beperkt banen beschikbaar voor vrijspelen. Van maandag t/m vrijdag zijn er vanaf 18.00 uur geen vrije banen beschikbaar. In het finaleweekend van het Open toernooi zijn er in principe geen vrijspeelbanen beschikbaar. Vraag de toernooileiding.

Tijdens de juniorclubkampioenschappen wordt er gespeeld tot 20.00 uur.

Na 18.00 uur zijn er tijdens de seniorclubkampioenschappen geen vrije banen beschikbaar.

Vrijdagavond Onderlinge Competitie (VOC)

Op vrijdag vanaf begin april tot de zomervakantie zijn 4 banen in gebruik door leden die meedoen aan de Vrijdagavond Onderlinge Competitie (VOC), uitgezonderd in de week van het Open Toernooi. Deze wedstrijden worden gespeeld van 19.00 - 22.00 uur.

Woensdag grabbelavond

Op woensdagavond zijn de banen, met uitzondering van de lesbanen, vanaf 19.00 uur gereserveerd voor de grabbel voor senioren. Vrijspelen is dan beperkt (of niet), mogelijk.

Introduceren

Leden mogen maximaal 3 maal per seizoen, een niet-lid introduceren. Niet-leden mogen maximaal 3 maal per seizoen geïntroduceerd worden. De prijs voor senioren bedraagt €10,- per dagdeel, voor junioren is dat € 5,- per dagdeel. Wilt u als lid een niet-lid introduceren dan bent u verplicht dit te melden bij de barbeheerder, de introducé ontvangt dan een kaartje waarmee afgehangen dient te worden. U kunt met de barbeheerder afrekenen. Introduceren kan alleen als er voldoende baanruimte is. Tijdens competitiedagen, toernooidagen en overige clubactiviteiten is er geen mogelijkheid tot introductie.

Nieuwerkerk a/d Ijssel, november 2017