Dames 1 zoekt er nog één of twee

06 juli 2021


 DAMES 1 zoekt er nog één (of twee)

Kennis jullie Fee Hoffman al? Samen met Britney van der Molen, Louise Meijer en Jorieke Bolomey vormt zij het eerste damesteam van TCN.

Fee tennist eigenlijk vanaf het moment dat ze kon lopen en een racket vast kon houden. Dat is ook niet zo gek, met twee ouders die net zo gek zijn op tennis als dat zij nu is; met de paplepel ingegoten noemen ze dat. “Op zaterdag speelde mijn vader altijd competitie. Ik vond het heerlijk om dan mee te gaan naar de club, lekker rond te hangen, tennis kijken. Dat waren fijne momenten om aan terug te denken”, vertelt Fee in een enthousiast gesprek.

Ook haar broertje Jip is onderdeel van het interieur bij TCN, hij geeft zelfs les bij ReturnTennis. “We hebben vroeger veel samen gespeeld, dubbelttoernooitjes. Dat leverde toen nog wel eens bonje op, nu kunnen we veel meer van elkaar hebben!”  

Maar niet alleen zelf tennissen vindt Fee leuk, we hebben hier te maken met een écht clubmens. “Ik heb in het verleden vaak geholpen op de club, bij bijvoorbeeld de organisatie van jeugdtoernooien. Maar ook op sociaal gebied is de tennisvereniging voor mij een belangrijke plek. Mijn vrienden wonen in de buurt, we tennissen hier met elkaar, we feesten met elkaar.. het is een onderdeel van mijn ‘social life’.  Ik heb de club even kort verlaten om bij Victoria te gaan spelen. Maar je weet wat ze zeggen over oude liefde.. die roest niet!

Inmiddels speelt Fee al  vijf jaar in het eerste damesteam. “We hebben echt een leuk team, waar gezelligheid op de eerste plaats komt. Louise ken ik al 15 jaar, dat zegt ook wel iets over hoe hecht we zijn met elkaar. Momenteel spelen we 1e klasse, dus naast gezelligheid wordt er ook wel serieus getennist hoor. Om dit een beetje bij te kunnen houden, trainen bij 1x in de week bij Jeroen en doen we ons best om tussendoor nog vrij te spelen, maar dat lukt helaas niet altijd”.  

Fee vindt het erg jammer dat de competitie dit jaar is weggevallen. “1e klasse is landelijk, dus we reizen wat af met elkaar. Dat mis je dan wel, lekker naar Zeeland, Den Haag of Amsterdam. Gelukkig komen de toernooien er weer aan. Normaal gesproken spelen we er wel zo’n 6 per seizoen. Ben benieuwd wat er deze zomer allemaal mogelijk is.”  

Naast het tennissen bij TCN en sociale leven op de club doet Fee studeert Fee ook nog technisch bedrijfskunde in Utrecht. “Als ik klaar ben met mijn studie hoop ik aan de slag te kunnen gaan als technisch projectmanager bij bijvoorbeeld Shell. Ik heb hier eerder al stage gelopen. Verduurzaming is een belangrijk onderdeel van onze studie, we weten allemaal dat dit ook een belangrijk thema is voor Shell. Ik zou hier graag een bijdrage aan willen leveren.”

Tot slot heeft Fee nog een oproep aan de dames binnen TCN: “speel je op niveau 4-5 en vind je het leuk om met ons in het eerste te spelen? Laat het ons weten!”     

Nieuwscategorieën