Patrick Speelman stelt zich voor

21 maart 2021


Oud en nieuw bij TCN Hij is 23 jaar oud, nieuw in het eerste herenteam bij TCN, terug in de eredivisie. Dat is de korte versie van het verhaal van Patrick Speelman.

Als je iets dieper graaft in het verhaal van Patrick kom je erachter dat hij op zijn jonge leeftijd al een heel tennisleven achter de rug heeft. Zo werd hij op twaalfjarige leeftijd al 1e bij de Nederlandse kampioenschappen en stond hij de opvolgende 6 jaren steevast in de top 3 van de Nederlandse ranglijst. Ook schitterde hij in 2012 voor een groot publiek tijdens het jeugdtoernooi van het ABN AMRO WTT in Ahoy, waar hij eerste werd.

Wat opvalt in het gesprek met Patrick is zijn nuchterheid en bescheidenheid. Hij weet zijn successen goed te relativeren en benoemt ook de keerzijde van de medaille. “Ik heb veel mooie en bijzondere momenten meegemaakt en ben trots op wat ik heb bereikt in deze sport. Toch was het niet altijd feestje op de tennisbaan en erbuiten. Om de top te bereiken moet je er echt alles voor geven en dat gaat vaak ten kosten van het plezier, ook in het onderlinge contact. Dat was ook één van de redenen om een paar jaar geleden een stapje terug te doen en mij te focussen op andere dingen in het leven”.

In 2019 kwam Patrick bij TCN om met zijn vrienden weer lekker te gaan tennissen en het plezier te maken op de baan. Hij startte in het tweede herenteam dat toen 1e klasse speelde. “Dat heeft mij echt goed gedaan. Bij TCN is het echt ontzettend gezellig, tijdens de wedstrijden en ook daarna. Met elkaar én de tegenstanders lekker eten een biertje drinken, zo hoort het toch? Natuurlijk was het ook geweldig om met het team te promoveren naar de hoofdklasse.

Op deze manier hebben we ook de aansluiting gevonden met het eerste herenteam.” “Na een ongeslagen reeks in de hoofdklasse en de toernooien die ik speelde afgelopen jaar kreeg ik weer de ambitie om op het hoogste niveau in Nederland te gaan tennissen. En dat is dan ook meteen het mooie aan TCN. De clubleiding heeft mij aangeboden om vanaf het komende seizoen aan te sluiten bij  het eerste, deze kans heb natuurlijk ik met beide handen aangegrepen!”

De lat licht altijd hoog bij TCN en natuurlijk hopen we met zijn allen dat we weer mooie zondagen beleven met toptennis en een vol terras. Dat het landskampioenschap altijd het doel is geeft bij Patrick totaal geen extra druk. “Natuurlijk voel ik spanning als een seizoen weer gaat beginnen, dat heb je ook nodig om goed te kunnen presteren. Van wedstrijddruk heb ik echt geen last, door de jaren heen heb ik wel geleerd hoe ik hiermee om moet gaan. Het belangrijkste is dat ik er gewoon echt weer zin in heb en dat we als team ervoor gaan knokken dit seizoen. Ik kan niet wachten om straks weer op die baan te staan met de supporters van TCN erbij.”  

Nieuwscategorieën