Social Kids talk

21 maart 2021


Geen social talk zonder kids talk! Wie twijfelt over de toekomst van TCN of die van de tennissport moet echt eens een kijkje nemen tijdens de tennislessen van Return Tennis. De energie spat er vanaf en er wordt ook nog eens flink gelachen (en gegiecheld ;).

Ik was benieuwd of ik die druktemakers op de baan ook zover kon krijgen om een aantal vragen te beantwoorden voor in deze Social Talk. Wat bleek; een flink aantal waaghalzen meldden zich langs de baan voor praatje én wilden zelfs ook wel even poseren voor de camera!

Eén daarvan was Lizenne (11 jaar). Wat een vrolijke meid is dat! Ik had een aantal vragen voorbereid, maar dit gesprekje ging helemaal vanzelf. Ze tennist inmiddels al 4 jaar. Begonnen bij Lake7, maar al snel de overstap gemaakt naar TCN. Hier heeft ze les gehad van Viktor én Jeroen.

Toen ik hoorde dat ze naast tennis ook op kickboxen zit, zette ik voor de zekerheid toch nog maar even een stapje opzij. Dat vond ze maar stom.. Het goede nieuws is wel dat ze tennis het liefste doet. “Spelen met een tennisracket maakt het leuker”, licht Lizenne toe. Ik probeerde grappig te doen en stelde voor om een keer te gaan kickboxen met een tennisracket. Ook dat vond ze maar stom.. Verder was ik benieuwd of ze bij de jeugd al dubbelen. “Ja, dat doen we ook, maar singelen is leuker. Dan krijg je vaker de bal. Een nadeel is wel dat je met singel meer moet rennen dan met de dubbel”, zegt ze lachend!

Wat ze echt geweldig vond was haar bezoek aan het ABN AMRO tennistoernooi. Hier heeft ze Robin Haase zien spelen tegen een één of andere Zwitser. “Robin Haase sloeg een aantal keren hard met zijn racket op de grond en toen ging het kapot. Dan sla je dus je eigen racket kapot en krijg je gewoon een nieuwe!!”. Dat vond Lizenne maar vreemd. Op mijn vraag wat voor haar het hoogtepunt  was van het bezoek aan het ABN AMRO tennistoernooi zei ze vol overtuiging “lekker patatjes eten en spelletjes spelen”. Wat ze wel jammer vond is dat aan het ABN AMRO tennistoernooi geen vrouwen kunnen meedoen. “Als ik groter ben, dan moeten ze dat veranderen en kan ik ook gewoon meedoen!”

Nadat ik Lizenne bedankte voor het leuke gesprek ging ze nog even de baan op om haar favoriete slag, de forehand, te laten zien. Met die forehand zit het wel goed, toch denk ik dat haar enthousiasme en motivatie haar grootse wapen is!

SoBen je benieuwd wat Cas, Jacco, Emma, Leona en Giulia voor verrassende antwoorden gaven? Volgende maand lees je erover in de Social Talk en op onze website!  

Nieuwscategorieën Vereniging