tennis voor een prikkie

12 oktober 2022


 TENNIS VOOR EEN PRIKKIE

TC Nieuwerkerk (TCN) is al een aantal jaren bezig om in de wintermaanden de jeugd 1x in de maand extra te laten spelen en voor te bereiden op het echte wedstrijdtennis voor alle kleuren (Rood/ Oranje, Groen en Geel).

Dit gebeurt op de zondagen in de overdekte blaashal van de vereniging.  

Ook komend winterseizoen 2022/2023 zal TCN wederom in samenwerking met tennisschool Return Tennis, de jeugdleden de mogelijkheid om op zondagen tussen 12:00 en 14:00 een uur lang te laten oefenen op het spelen van wedstrijden.

Dit concept was voorheen bekend als de winterspeltrainingen. Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen, ongeacht speelsterkte en ervaring. We hanteren daarbij de indeling van de KNLTB: Rood/ Oranje, Groen en Gele bal. De groepen starten na afloop van de KNLTB najaarscompetitie.  

Doel

TCN wil met dit programma de (jongste) jeugd op een leuke en laagdrempelige manier laten kennismaken met de tennissport en dan met name het leren spelen van wedstrijden. Zo willen we de betrokkenheid bij de club stimuleren en onze jeugdspelers voor de toekomst behouden.   

 Opzet

Een zondag is bedoeld voor één leeftijdsgroep. De jeugdleden worden in 2 groepen verdeeld, zo veel mogelijk op niveau. In het uur zal een afwisselend programma worden aangeboden. Voor de jongste leeftijdsgroepen ligt het accent op spel, coördinatie en punten tellen. Bij de oudere kinderen bestaat de training uit een conditie deel, een gerichte training op onderdelen van het tennis en op wedstrijdervaring. De training wordt gegeven door een trainer van Return Tennis. Na afloop van het uur krijgen de deelnemers een drankje en een zakje chips.  

Deelname en kosten

Voor deelname aan het programma is inschrijven verplicht! Je geeft je in één keer op voor alle vijf de trainingsdagen. Bij een verhindering, kun je in principe niet inhalen. De kosten bedragen slechts €17,50 per deelnemer voor het gehele programma, omdat de club het grootste deel sponsort! Bij inschrijving ben je verplicht de kosten te betalen ongeacht het aantal verhinderingen. 

Dus, wat let je? Doe mee! Je kunt je opgeven via het account van Mijnknltb.nl via toernooi.nl en direct betalen via iDeal.   

Wanneer je een keer verhinderd bent dit graag laten weten via de mail [email protected] 

 Deelname is ook mogelijk voor niet leden die wel op tennisles zitten. Inschrijving verloopt via  [email protected] Graag voor- en achternaam, leeftijd en kleur bal vermelden bij inschrijving.  

Heb je nog vragen ook deze kun je stellen per e-mail.

 

Het programma komt in de agenda van de website. Het programma kan alleen worden aangeboden bij voldoende deelnemers. Bij te weinig inschrijvingen gaat het programma niet of in een aangepaste vorm door. De data en tijden kunnen nog veranderen zodra de indeling bekend is.

 

Hartelijke groet namens de jeugdcommissie       

Nieuwscategorieën