Updates en storingen KNLTB.Club

21 september 2020


iOS bug in afhangbord schema toont dag eerder dan geselecteerd (KNLTB ClubApp)
26-10-2020 11:46

 

Op dit moment ervaren enkele iOS gebruikers hinder van een bug binnen de KNLTB ClubApp, waarbij het afhangbord schema (na het selecteren van een dag via het kalenderoverzicht), het schema van een dag eerder toont. Deze bug is ontstaan vanwege een probleem met de instellingen van de wintertijd. 

Op 1 november is dit probleem verholpen. Excuses voor het ongemak.

 
iOS storing baantijden opgelost in ClubApp versie 2.2.1 Nieuw
28-9-2020 09:39

 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 

Sinds gisteravond is er voor alle iOS gebruikers een nieuwe versie van de KNLTB ClubApp te downloaden. Met deze update is de bug verholpen waarbij er een foutieve volgorde en vertoning van tijden was in het banen reserveren schema. De KNLTB ClubApp is voor alle iOS gebruikers te updaten via deze link.

We hopen je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. 
 
Met vriendelijke groet, 
 
KNLTB.Club
 
 
Storing tijden in banen reserveren schema (enkel voor iOS)
22-9-2020 11:46

 

Let op: dit probleem bevat enkel iOS ClubApp gebruikers. 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 
 
Op dit moment hebben enkele KNLTB ClubApp gebruikers last van een bug waarbij er een foutieve volgorde en vertoning van tijden wordt getoond. Het betreft de volgende situatie:
 1. Als je via het tabblad 'Spelen' > 'Baan reserveren' op een beschikbare baan klikt in het banen reserveren schema;
 2. Vervolgens kom je op de pagina met informatie over baan die je wilt reserveren;
 3. Onderaan deze pagina kun je bij 'Begin' en 'Einde' de tijd nog wijzigen; 
 4. Indien je ervoor kiest om de tijd hier te wijzigen dan worden er soms 'gekke' tijden getoond. Bijvoorbeeld de optie 00:00 uur of tijden zoals 19:08 uur, die (afhankelijk van de boekingsinstellingen) in veel gevallen afgerond moeten worden naar 19:10 of 19:00. 
Er wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe iOS versie van de KNLTB ClubApp (2.2.1) waarin dit probleem verholpen wordt. Maar voor nu raden we gebruikers die hier last van hebben aan om meteen vanuit het banen reserveren schema via 'Spelen' > 'Baan reserveren' de gewenste tijd aan te klikken in plaats van deze later te wijzigen. 
 
Je hoort het van ons als alles weer naar behoren werkt. Onze excuses voor eventueel ongemak.
 
Met vriendelijke groet, 
 
KNLTB.Club

 

 
Storingen opgelost
21-9-2020 16:14

 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 
 
Sinds vanochtend had KNLTB.Club last van twee storingen. Beide storingen zijn zojuist opgelost. Het banen reserveren schema in de KNLTB ClubApp toont voor alle verenigingen dus weer de juiste baanbeschikbaarheid. Daarnaast werken alle widgets op de KNLTB.Club verenigingswebsite weer. 
 
Onze excuses voor eventueel ongemak. 

Met vriendelijke groet, 

KNLTB.Club

 


Lopende storingen (clubsite widgets waaronder de baanbeschikbaarheid)
21-9-2020 11:32

 

 
Beste KNLTB.Club gebruiker, 
 
Op dit moment heeft KNLTB.Club last van twee storingen. 
 • Het banen reserveren schema in de KNLTB ClubApp toont voor enkele verenigingen niet de juiste baanbeschikbaarheid. Zo zijn er banen niet te boeken, terwijl zij in KNLTB.Club op beschikbaar staan. 
 • Alle widgets op de KNLTB.Club verenigingeswebsite werken niet. Waaronder de widget die de beschikbare banen toont en de competitie-widget. 

Beide storingen zijn bij ons bekend. Er wordt op dit moment gewerkt aan een oplossing. Je hoort het van ons als alles weer naar behoren werkt. 

Onze excuses voor het ongemak. 

Met vriendelijke groet, 

KNLTB.Club

 


Push-berichten fout opgelost
17-9-2020 21:33

 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 

Allereerst willen we ons verontschuldigen voor de hoeveelheid push-berichten die sommige gebruikers van de KNLTB ClubApp vanavond hebben ontvangen. De oorzaak is gevonden en het probleem lijkt opgelost. We zullen er uiteraard voor zorgen dat dit probleem zich niet nogmaals voordoet.

Voor nu een fijne avond gewenst.

Met vriendelijke groet,

KNLTB.Club

 


Push-berichten fout
17-9-2020 17:30

 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 

Er zijn zojuist veel dubbele push-berichten verzonden naar meerdere KNLTB ClubApp gebruikers. De fout is ontstaan vanwege een test push-bericht die enkel naar één persoon had moeten gegaan. 

Het probleem is bij ons bekend en wij werken hard om dit op te lossen. Later op de avond komen we bij je terug met een terugkoppeling.  

Onze welgemeende excuses voor het ongemak!

Met vriendelijke groet, 

KNLTB.Club 

 


Storing mailserver opgelost
16-9-2020 10:55

 

Beste KNLTB.Club gebruiker,

De mailserver storing is opgelost. Alle e-mails die in de wachtrij stonden zijn verzonden en alles werkt weer naar behoren.

Wij hopen je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, 

KNLTB.Club 

 


Vannacht onderhoud KNLTB.Club
16-9-2020 10:21

 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 

Vannacht werken wij aan KNLTB.Club. Wij starten hiermee om 00:00 uur. Het onderhoud zal ongeveer een uur duren. Gedurende deze periode is KNLTB.Club niet tot nauwelijks bereikbaar. 

We hopen je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. 

Met vriendelijke groet, 

KNLTB.Club

 


Storing mailserver
16-9-2020 09:52

 

Beste KNLTB.Club gebruiker,

KNLTB.Club heeft op dit moment last van een storing binnen de mailserver. Hierdoor is het mogelijk dat leden geen e-mail ontvangen ter bevestiging van een boeking of bij het aanvragen van een nieuw wachtwoord. 

De oorzaak van het probleem is gevonden. Maar vanwege de storing is er een lange wachtrij ontstaan voor het versturen van mails. Oude mails worden alsnog verzonden, maar hier zit een vertraging in. Wij hopen op je begrip.

Onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet, 

KNLTB.Club 

 


Android bug opgelost: banen reserveren voor volgende dag
14-9-2020 21:13

 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 

Sinds vanochtend hadden enkele verenigingen last van een bug in de Android versie van de KNLTB ClubApp (versie 2.2). Het banen reserveren overzicht in de KNLTB ClubApp toondde voor de volgende dag niet de juiste blokken. Zo zouden er banen op gesloten staan, terwijl zij eigenlijk beschikbaar waren. Dit probleem is zojuist in een nieuwe versie van de KNLTB ClubApp opgelost. Versie 2.2.1 is nu te downloaden in de Google Play Store. Indien jouw vereniging last had van deze bug, verzoeken we je vriendelijk om alle leden op de hoogte te brengen van deze update voor Android toestellen.

We hopen je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, 

KNLTB.Club

 


Android bug banen reserveren voor de volgende dag
14-9-2020 14:07

 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 

Wij hebben van enkele clubs vernomen dat het banen reserveren overzicht in de KNLTB ClubApp voor de volgende dag niet de juiste blokken toont. Zo zouden er banen op gesloten staan, terwijl zij eigenlijk open zijn. Dit probleem is bij ons bekend en wij werken aan een oplossing. Om de aanpassing daadwerkelijk zichtbaar te krijgen op Android telefoons die hiervan last hebben, moet er eerst een nieuwe versie van de KNLTB ClubApp worden gedownload. Je hoort het van ons als de nieuwe en verberde versie van de KNLTB ClubApp (versie 2.2.1) in de Google Play Store staat en te downloaden is.

Ons excuus voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,
KNLTB.Club

 


Wat zit er in de KNLTB ClubApp update versie 2.2?
9-9-2020 10:50

 

Let op: indien jouw vereniging een KNLTB ClubApp heeft, kan het enkele uren tot dagen duren voordat de update voor alle leden zichtbaar is in de Google Play Store (Android) of Apple Store (iOS). Alvast benieuwd welke ClubApp updates binnenkort te gebruiken zijn? Lees mee!

Updates voor verenigingen met een KNLTB ClubApp en het Club Basis pakket:

 • Een geheel nieuwe ‘Groepen’ functionaliteit! Onder het kopje ‘Maatjes’ vind je nu de nieuwe ‘Groepen’ functionaliteit. De beheerder of KNLTB.Club gebruiker met rechten voor de persoonskaart, kan groepen aanmaken aan de hand van verschillende segmenten. Alle leden die in een groep zitten kunnen onderling chatten om zo nieuwe tennismaatjes te vinden. Zo heb je er een snel een nieuwe tegenstander bij, handig he!;
 • Het baan reserveren overzicht is geheel verbeterd zodat het nog duidelijker is op welke momenten je wel/niet een baan kunt reserveren. Zo kun je nu aflezen of een baan in zijn geheel niet te reserveren is (bijvoorbeeld omdat de baan dicht is of omdat je hier niet de juiste rechten voor hebt) of omdat deze alleen niet op afstand te reserveren is. Als dit laatste het geval is kun je als lid ook vanaf huis inzien wanneer er nog baanbeschikbaarheid is, om vervolgens naar de club te gaan om op locatie de gewenste baan te reserveren (let op: veel clubs laten dit op dit moment niet toe als maatregel vanwege het coronavirus). Ook wordt er getoond als je geen boeking kan maken als je gelijktijdig al een boeking hebt staan;
 • Lay-out aanpassingen om de beschikbaarheid binnen het baanoverzicht te verduidelijking. Zoals de toevoeging van meerdere symbolen (o.a. het kiosk-symbool als een baan niet op afstand te reserveren is, maar wel op locatie) of het ‘aan het laden’ effect om aan te duiden dat de banen niet bezet zijn, maar dat de beschikbaarheid van de banen nog het laden is;
 • Verenigingen hebben nu de mogelijkheid om ook tussen een nieuwsbericht door foto’s te tonen (en niet alleen bovenaan het bericht); 
 • Bugfixes voor het tonen van bijlage en webpagina’s in nieuwsberichten; 
 • Gebruikers ontvangen nu een melding wanneer er een nieuwere versie van de KNLTB clubApp beschikbaar is. Zo beschikken leden altijd over de best werkende en nieuwste versie;  
 • De app opent nu op het ‘Spelen’ > ‘Wedstrijden’ tabblad zodat jij snel inzicht in alle wedstrijdinformatie;
 • De mogelijkheid om je wachtwoord aan te passen in de KNLTB ClubApp. Let op: dit is het algemene KNLTB.Club wachtwoord die dus bij alle clubomgevingen gebruikt dient te worden;
 • Fixes ten behoeve van de privacywetgeving, zo kun je nu per onderdeel (pasfoto, telefoonnummer(s) en e-mail(s) aangeven of deze wel/niet zichtbaar mogen zijn voor andere clubleden; 
 • Aanpassingen binnen de ledenlijst waaronder dat de letters A-Z eerst getoond worden, daarna pas cijfers en speciale tekens; 
 • De mogelijkheid om je pasfoto voor het uploaden bij te snijden, in te zoomen of te draaien; 
 • Toevoeging van onderdelen waarvoor je push-notificaties kunt instellen. Je kunt deze instellen via het tabblad ‘Meer’ > ‘App instellingen’. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw onderdeel ‘Acties een aanbiedingen’ waarmee jij als lid (als dit onderdeel ingeschakeld is) een push-notificatie ontvangt wanneer de KNLTB een commercieel bericht voor jou heeft. 

Updates voor verenigingen met een KNLTB ClubApp en het Club Standaard pakket:
Alles wat hierboven genoemd is, en….

 • Lay-out verbeteringen voor de agenda en diensten en sponsors pagina.

 


Vannacht: onderhoud mailserver. Morgenavond: webinar laddercompetitie
9-9-2020 10:31

 

Vannacht: onderhoud mailserver
Vannacht onderhouden we de mailserver. Wij starten hier om middernacht mee. Deze handeling brengt drie gevolgen met zich mee:

 • De mailbox is gedurende het onderhoud niet bereikbaar;
 • De inkomende e-mails komen niet binnen;
 • De uitgaande e-mails worden bewaard en later afgeleverd.

Het onderhoud zal ongeveer 15 minuten duren. Wij verwachten dat de mailbox na 00:15 weer naar behoren werken.

Morgenavond 20:00 webinar laddercompetitie
Morgenavond (donderdag 10 september) vindt om 20:00 het webinar over de verbeterde KNLTB.Club laddercompetitie plaats. Hierin behandelen we de benodigde rechten en stappen voor het aanmaken en bewerken van een KNLTB.Club laddercompetitie. Daarnaast behandelen we ook het laddercompetitie onderdeel binnen de beheeromgeving, de clubsite en de KNLTB ClubApp. Wil je jezelf nog inschrijven? Dat kan via deze link.

 


Wat is er vernieuwd in de KNLTB.Club update van woensdag 9 september?
9-9-2020 10:24

 

Updates voor verenigingen binnen het Club Basis pakket:

 • Via het kopje ‘Personen’ > ‘Groepen’ kunnen beheerders en KNLTB.Club gebruikers met rechten voor de persoonskaart, groepen aanmaken voor de chat groep functionaliteit in de KNLTB ClubApp. Een functionaliteit die gemaakt is voor leden om op gemakkelijke wijze via een chat groep, nieuwe tennismaatjes en tegenstanders te vinden. Het aanmaken van de groepen gebeurt aan de hand van verschillende segmenten zoals leeftijd, geslacht en speelsterkte. Zodra er leden aan een groep zijn toegevoegd, verschijnt deze groep bij de desbetreffende leden in de KNLTB ClubApp. Elk lid kan vervolgens zelf kiezen of hij/zij uit de chat groep gaat of er op een later moment weer in wilt. Let op: de 'Groepen' functionaliteit is pas te gebruiken met livegang van de KNLTB ClubApp versie 2.2. Indien jouw vereniging de KNLTB ClubApp heeft, zal versie 2.2 in de loop van de week zichtbaar zijn voor alle leden in de Google Play Store en App Store. 
 • Er is een nieuwe status toegevoegd in KNLTB.Club zodat bepaalde leden gemarkeerd kunnnen worden als ‘Vrijwilliger’. 

Updates voor verenigingen binnen het Club Professioneel pakket:
Alles wat hierboven genoemd is, en….

 • De optie om jezelf als lid uit te schrijven voor een laddercompetitie (ook mogelijk vanuit de KNLTB ClubApp;
 • Het samenvoegen van JS/CSS files voor snellere clubsites;
 • De gebruiker kan in KNLTB.Club de resultaten wijzigen van de laddercompetitie.

 


KNLTB.Club Basis en KNLTB.Club Standaard verenigingen opgelet: de vernieuwde laddercompetitie is nu uit te testen!
1-9-2020 14:53

 

Om te vieren dat de laddercompetitie vernieuwd is (het eerste deel nu, het tweede deel volgt in oktober) hebben we deze module zojuist voor alle KNLTB.Club Basis en KNLTB.Club Standaard verenigingen aangezet. Zo kan jullie vereniging de laddercompetitie testen gedurende de maand september! Let op: om de laddercompetitie te gebruiken heb je als vereniging ook de KNLTB ClubApp nodig (€15 per maand) of een verenigingswebsite uit het KNLTB.Club Professioneel pakket. Neem contact met ons op als jouw vereniging een gratis proefperiode voor de KNLTB ClubApp of het Club Professioneel pakket wilt aanvragen, zodat jullie de laddercompetitie alsnog kunnen testen. 

In principe zetten wij op 30 september 2020 de laddercompetitie module weer uit voor alle verenigingen voor wie wij de laddercompetitie module vandaag hebben aangezet. Wilt jouw vereniging na deze periode gebruik blijven maken van de laddercompetitie? Je kunt ons dit laten weten door voor 30 september contact met onze support-afdeling op te nemen. Wij zijn op werkdagen te bereiken op 085-0013364 of [email protected]

Op zoek naar support artikelen over de KNLTB laddercompetitie? Klik hier: https://knltbclub.help/nl/7048-laddercompetitie.

Voor alle KNLTB.Club Professioneel verenigingen: aangezien de laddercompetitie standaard onderdeel is van jullie pakket hebben jullie uiteraard al toegang tot de vernieuwde module. En als extraatje: de tweede update die in oktober volgt.

 


Wat is er vernieuwd in de KNLTB.Club laddercompetitie update van donderdag 27 augustus?
27-8-2020 16:57

 

 • Naast het doorvoeren van complete sets, is het ook mogelijk om een halve set of een gelijkspel in te voeren. Op deze manier kan er een nieuwe wedstrijd worden ingepland om de match af te maken;
 • Bij de start van de laddercompetitie, wordt deze geordend op rating en daarna op alfabet. Indien er dus een competitie is met speelsterktes van zes tot negen, staan alle zessen bovenaan en de negens onderaan. Binnen de speelsterkte wordt er op alfabet geordend; 
 • Gebruikers met de juiste rechten kunnen de volgorde van de competitie wijzigen in de beheeromgeving. 

 


Benieuwd naar de KNLTB.Club updates van dinsdag 25 augustus?
25-8-2020 09:29

 

Updates voor verenigingen binnen het Club Basis pakket:

 • Hoera, wij hebben een nieuwe SMS module! Zowel via de persoonskaart als de ledenlijst is deze functionaliteit met het recht ‘SMS rechten’ te gebruiken. Stel een sms op van maximaal 160 karakters, kies of je de SMS enkel naar het primaire telefoonnummer van een lid wilt sturen of alle bekende telefoonnummers binnen KNLTB.Club. Vervolgens krijg je een overzicht van de kosten te zien en kun je bij akkoord de SMS versturen. De kosten per bericht zijn €0,08 per bericht, excl. btw. Deze kosten worden berekend op de kwartaalfactuur van de vereniging. Meer uitleg nodig? Bekijk: https://knltbclub.help/nl/articles/43606-sms-versturen.
 • In het verleden kregen alle KNLTB.Club gebruikers automatisch het toegangsrecht ‘Personen’. Hiermee kon via de ledenlijst de zoekfunctie gebruikt worden om leden op te zoeken, algemene informatie binnen de ledenlijst worden ingezien (zoals het primaire e-mailadres, telefoonnummer, geslacht, labels en het lidmaatschap) en exports worden gemaakt. Ten behoeve van de privacywetgeving (AVG) hebben wij echter strengere criteria doorgevoerd voor dit toegangsrecht.
  • Allereerst heet het oude recht ‘Personen’ vanaf nu ‘Persoonskaart’. Met het recht ‘Persoonskaart’ heb je toegang tot de volledige ledenlijst en de persoonskaarten.
  • Daarnaast hebben we een nieuw toegangsrecht aangemaakt die wederom ‘Personen’ heet. Hiermee kan je een ledenlijst raadplegen met zeer beperkte informatie en is het niet mogelijk exports te maken of persoonskaarten te openen.
  • Samenvatting:
   - Het recht ‘Persoonskaart’ (vroeger recht ‘Personen’) = toegang tot de persoonskaart en de volledige ledenlijst
   - Het nieuwe recht ‘Personen’ = toegang tot alleen basisinformatie leden en geen persoonskaarten
 • Een andere update ten behoeve van de privacywetgeving (AVG) is het opschonen van oude leden. Het is nu mogelijkheid om leden op AVG-verantwoorde wijze te verwijderen uit het systeem (ook wel te ‘anonimiseren’). Het voordeel van het anonimiseren van leden ten opzichte van het verwijderen van leden is dat de statistieken representatief blijven. Zo kun je bijvoorbeeld aan de hand van de geanonimiseerde leden terugzien hoeveel leden er op een bepaald moment actief waren, indien leden verwijderd zijn is dit niet terug te zien. Meer uitleg nodig? Bekijk dit help-artikel: https://knltbclub.help/nl/articles/43601-de-nieuwe-module-privacy.

Update voor verenigingen binnen het Club Standaard pakket:

 • Bij het toewijzen van diensten kun je personen uit de ledenlijst selecteren. Deze ledenlijst is vanaf nu niet alleen gefilterd op actieve en oude leden, maar je kunt nu ook kunt filteren op labels en lidmaatschappen.

Updates voor verenigingen binnen het Club Professioneel pakket:

 • Bugfix voor de error ‘Fout opgetreden. Probeer het nog eens’ bij het verzenden van e-mailadressen naar Mailchimp;
 • De agenda toont nu op het dashboard een grafische weergave van evenementen en agenda-items;
 • Update waardoor de toegang tot verenigingswebsites wordt geweigerd voor oude/inactieve leden. Dit is mogelijk omdat KNLTB.Club vanaf nu aan de hand van een inlogaccount werkt. Een persoon krijgt automatisch een inlogaccount bij een actief lidmaatschap of een actieve rol. Het is ook mogelijk om handmatig inactieve personen een inlogaccount toe te kennen. Indien een persoon dus geen inlogaccount gekoppeld heeft, heeft hij/zij geen toegang tot de verenigingswebsite. 

Update voor verenigingen met een KNLTB ClubApp:

 • Update waardoor de toegang tot de KNLTB ClubApp wordt geweigerd voor oude/inactieve leden. Dit is mogelijk omdat KNLTB.Club vanaf nu aan de hand van een inlogaccount werkt. Een persoon krijgt automatisch een inlogaccount bij een actief lidmaatschap of een actieve rol. Het is ook mogelijk om handmatig inactieve personen een inlogaccount toe te kennen. Indien een persoon dus geen inlogaccount gekoppeld heeft, heeft hij/zij geen toegang tot de KNLTB ClubApp.

 


Verstoring KNLTB.Club verholpen
8-8-2020 17:32

 

De verstoring met het afhangbord is verholpen. Gedurende de verstoring waren er problemen met het afhangbord, op afstand reserveren en de persoonskaart. Indien er alsnog problemen zijn, neem dan graag contact op met onze support-afdeling. Excuses voor het ongemak! Alsnog een fijn weekend gewenst. 

 


Verstoring afhangen en personen raadplegen KNLTB.Club
8-8-2020 15:08

 

 


Benieuwd naar de KNLTB.Club updates van vrijdag 7 augustus?
7-8-2020 09:21

 

Updates voor verenigingen binnen het Club Basis pakket:
 • Bugfix voor de ‘OF - EN’ schuifregelaar in de ledenlijst die bij het gebruik niet het juiste resultaat toonde; 
 • Je kunt nu in KNLTB.Club via ‘Personen’ > ‘Wachtlijst’ filteren op persoonlijke gegevens, leeftijd, geslacht of vrije velden. Handig voor de ledenadministrateur om bepaalde personen die op de wachtlijst staan, gemakkelijk te selecteren en een e-mail te sturen; 
 • In KNLTB.Club is nu terug te zien welke leden een proeflid status hebben. Via de ledenlijst kun je hier nu ook op filteren;
 • De ‘Communicatie’ > ‘Nieuws’ pagina is aanpast. Zo zijn er iconen toegevoegd bij het vakje om het nieuwsbericht ook te tonen op de KNLTB ClubApp, de website en als pushbericht. Daarnaast kun je nu ook zien welke gebruiker het bericht heeft aangemaakt. 
Updates voor verenigingen binnen het Club Standaard pakket:
 • Indien een KNLTB.Club gebruiker meerdere e-mailadressen in KNLTB.Club heeft staan, kan hij/zij nu bij het versturen van een e-mail kiezen welke hij/zij dient te gebruiken als afzendadres; 
 • Bugfix voor de error bij het toevoegen van een (bar)dienstenrol.
Update voor verenigingen binnen het Club Professioneel pakket:
 • Je kunt nu gebruikers of teams verwijderen uit een laddercompetitie indien er nog geen wedstrijden gespeeld zijn; 
 • Er is een WYSIWYG editor toegevoegd aan de clubsites waardoor je nu ook HTML kan bewerken;
 • Je kunt nu een e-mail sturen naar personen (hun primaire e-mailadres of alle bekende e-mailadressen) die zijn uitgenodigd voor een evenement. Je hebt hierbij de mogelijkheid om te filteren op hun status (uitgenodigd, ingeschreven of die de uitnodiging hebben afgewezen). 
Update voor verenigingen met een KNLTB ClubApp: 
 • Verenigingen kunnen nu zelf bepalen wanneer zij een nieuwsbericht als pushbericht naar de leden sturen. Dit is dus ook mogelijk op een later moment dan wanneer het nieuwsbericht gepubliceerd wordt.

 


Benieuwd naar de KNLTB.Club updates van woensdag 15 juli?
15-7-2020 10:37

 

Update voor verenigingen binnen het Club Basis pakket:

 • Een IBAN-nummer met spaties wordt nu overal in KNLTB.Club automatisch aangepast naar een IBAN zonder spaties.

Update voor verenigingen binnen het Club Standaard pakket:

 • Bugfix voor verenigingen die een pasfoto als een verplicht veld op het het online inschrijfformulier hebben staan, maar waarbij het voor leden mogelijk was om alsnog zonder pasfoto in te schrijven.

Updates voor verenigingen binnen het Club Professioneel pakket:

 • Bugfix waarbij er geen mail werd gestuurd bij het uitdagen van iemand bij de laddercompetitie;
 • Op clubsites kunnen er nu afbeeldingen in nieuwsitems geplaatst worden;
 • Het is nu mogelijk om aanpassingen aan te brengen aan evenementen die al  inschrijvingen bevat. 

Updates met betrekking tot het reserveren van banen:

 • Bugfix waarbij je nu 00:00 als eindtijd van de banen in KNLTB.Club kan noteren;
 • Clubs kunnen aangeven hoeveel actieve boekingen een lid per dag mag hebben.

 


KNLTB ClubApp clubs opgelet
18-6-2020 10:20

 

Beste KNLTB.Club gebruiker,

iOS & Android

 • Vannacht is er een update live gezet met betrekking tot de afhangbord instellingen in KNLTB.Club die kijkt naar 'Het aantal minuten tussen twee boekingen'. Hierdoor ondervinden sommige verenigingen sinds vanochtend hinder van geblokkeerde banen in de KNLTB.ClubApp. Indien jouw vereniging hier sinds vanochtend ook last van heeft dan willen we je vragen om in KNLTB.Club via 'Afhangbord' > 'Boekingsinstellingen' > 'Standaard instellingen' (en eventueel ook bij de andere labels) na te kijken hoeveel minuten jouw vereniging tussen een boeking heeft ingesteld. 

Android

 • Wanneer in KNLTB.Club diensten van een bepaalde maand op niet-publiceren worden gezet, verdwijnen er ook diensten van andere maanden in de KNLTB ClubApp. Deze bug komt niet voor bij iOS toestellen. Er is vandaag voor Android toestellen een nieuwe KNLTB ClubApp versie verzonden naar de Google Play Store. Deze zal binnen enkele dagen beschikbaar zijn om te downloaden voor alle gebruikers. 

Wij hopen je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. Ons excuus voor eventueel ongemak.

Met vriendelijke groet, 

KNLTB.Club

 


Benieuwd naar de KNLTB.Club updates van donderdag 4 juni?
4-6-2020 11:52

 

Updates voor verenigingen binnen het Club Basis pakket:

 • Bij het exporteren van de ledenlijst kun je als vereniging nu instellen om de ‘geheime gegevens’ (bijvoorbeeld een e-mailadres of telefoonnummer want op prive gezet is) in de export wel te tonen.

Updates met betrekking tot een facturatie module:

 • Crediteren van een negatieve factuur;
 • Elke club kan nu meerdere IBAN-nummers opslaan.

Updates met betrekking tot het reserveren van banen 

 • De eindtijd van een boeking werd niet goed getoond bij herhalende boekingen.

 


Storing afhangbord opgelost
3-6-2020 13:14

 

Beste KNLTB.Club gebruiker,

De storing aan het fysieke afhangbord is opgelost. Op dit moment zou het bord weer op alles moeten reageren en is het bevestigen en inplannen van een reservering weer mogelijk. Indien jouw vereniging nog steeds hinder ervaart, dan horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,

KNLTB.Club

 


Storing afhangbord
3-6-2020 10:35

 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 

Op dit moment ervaren enkele afhangborden een storing. Het bord toont de foutmelding 'Ongeldige pas'. Hierdoor lukt het inplannen en bevestigen van reserveringen niet voor de desbetreffende clubs. Wij zijn hard bezig om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Zodra wij meer informatie hebben hoor je het van ons.

Excuus voor eventueel ongemak.

Met vriendelijke groet,

KNLTB.Club

 


Android bug banen reserveren in KNLTB ClubApp opgelost
28-5-2020 10:17

 

Beste KNLTB.Club gebruiker, 

De Android bug bij het reserveren van banen in de KNLTB ClubApp is opgelost. Excuus voor eventueel ongemak. Wij hopen je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

KNLTB.Club

 


Benieuwd naar de KNLTB.Club update van dinsdag 26 mei?
26-5-2020 11:04

 

Updates voor verenigingen binnen het Club Basis pakket:

 • In KNLTB.Club kon je al e-mailadressen toevoegen en linken aan gebruikers. Bij het versturen van een e-mail heb je nu ook de mogelijkheid om hieruit te kiezen als afzendadres;
 • Bugfix voor e-mailadressen die gekoppeld zijn aan een gebruiker, je kunt dit e-mailadres nu wijzigen wanneer je een e-mail verstuurt; 
 • Bugfix voor e-mailadressen die dubbel opgeslagen werden;
 • De zoekfunctie bovenin KNLTB.Club is uitgebreid. Naast zoeken op naam, clublidnummer, bondsnummer en e-mailadres kun je nu ook op IBAN-nummer of telefoonnummer zoeken; 
 • De wachtlijst is uitgebreid met extra informatie; 
 • De handeling om personen op overleden te zetten is aangescherpt met een extra check of je desbetreffende persoon echt als overleden wilt markeren en KNLTB.Club gebruikers die niet de juiste rechten hebben kunnen deze handeling ook niet doen. 

Updates voor verenigingen binnen het Club Standaard pakket:
Alles wat hierboven genoemd is, en...

 • Bugfix voor de rollback batch met verwijderde personen in ClubCollect ging niet goed; 
 • De e-mail bij het annuleren van een (bar)dienst wordt nu ook gestuurd naar de toegewezen personen als de (bar)dienst op niet-gepubliceerd staat.

KNLTB ClubApp updates

 • In de KNLTB ClubApp worden dubbele boekingen over meerdere banen weer goed getoond;
 • In KNLTB.Club is de optie terug om aan te vinken of jouw vereniging het wel/niet mogelijk wilt maken voor leden om zich wel/niet uit te kunnen schrijven op een (bar)dienst vanuit de KNLTB ClubApp. Daarnaast kun je ook instellen tot hoeveel dagen leden zich mogen uitschrijven. 

 


Benieuwd naar de KNLTB ClubApp update versie 2.1?
22-5-2020 12:03

 

 


Benieuwd naar de KNLTB.Club update van vrijdag 15 mei?
15-5-2020 10:14

 

Updates met betrekking tot het reserveren van banen:

 • Wanneer een boeking wordt geannuleerd, wordt er nu een ‘Geannuleerde boeking’ e-mail gestuurd naar het desbetreffende lid;
 • Wanneer je als lid geen actief lidmaatschap hebt, krijg je nu een melding dat je geen banen kunt afhangen zonder actief lidmaatschap;
 • Bugfix waarbij de boekingsinstelling ‘Aantal minuten totdat een reservering op afstand gemaakt kan worden’ nu weer werkt in zowel de KNLTB ClubApp als op de Clubsite;
 • Bugfix waarbij de banenwidget op de clubsite alle banen als niet beschikbaar toonde, maar nu weer de juiste data laat zien. 

Overige updates:

 • Bugfix voor de 500 error bij het verzenden van een e-mail en/of het verwijderen van een lid;
 • Bugfix waarbij het wijzigen van je wachtwoord via de Clubsite nu goed wordt opgeslagen en bijgewerkt. 

 


Hulp nodig bij de instellingen om op afstand een baan te reserveren?
11-5-2020 15:52

 

Het is momenteel erg druk. Bijna 600 extra verenigingen maken gebruik van KNLTB ClubApp en dat vergt veel ondersteuning. We willen je daarom vragen om eerst onze support-pagina te raadplegen. Voor het reserveren van een baan op afstand hebben wij meerdere artikelen in onze support-pagina staan. 

Voor problemen met het inloggen in de KNLTB ClubApp vragen we je om eerst deze vier stappen te doorlopen: https://knltbclub.help/nl/articles/34579-lukt-het-inloggen-niet-loop-deze-4-stappen-na

De 2 belangrijkste artikelen voor het instellen van de baanrestricties vind je via: https://knltbclub.help/nl/articles/11728-hoe-kun-je-afhangen-in-de-knltb-clubapp-activeren 
en https://knltbclub.help/nl/articles/22555-instellen-aantal-reserveringen-afhangbord-op-afstand 

Via deze link kun je de webinar bekijken waarin stapsgewijs uitgelegd wordt hoe het reserveren van banen via de ClubApp mogelijk is. Daarbij komt ook het instellen van baanrestricties aan bod: https://knltb-club.webinargeek.com/webinar/replay/gVkmfA5NISU/

Voor het afhangbord en voor de KNLTB ClubApp hebben wij ook een handleiding geschreven. Deze kun je vinden via: https://knltbclub.help/nl/articles/32470-totale-handleiding-pdf-leden-clubapp

 


Benieuwd naar de KNLTB.Club updates van donderdag 7 mei?
7-5-2020 11:48

 

Updates voor verenigingen binnen het Club Basis pakket:

Updates voor verenigingen met een facturatie module:

 • Contributie Light en ClubCollect clubs > er is een filter toegevoegd op de facturen pagina in KNLTB.Club zodat je kunt filteren op de betaalwijze (per incasso of per factuur);
 • Contributie Light clubs > MT940 betalingen zijn nog beter te linken indien het systeem een match herkent. 

Update voor verenigingen binnen het Club Professioneel pakket:

 • Leden kunnen nu hun wachtwoord aanpassen na het inloggen op de verenigingswebsite;
 • Het nieuwsberichten overzicht op de verenigingssite toont nu nieuwsberichten per categorie;
 • Indien de laddercompetitie nog niet gestart is kun je personen nog verwijderen uit de lijst. 

 


Benieuwd naar de KNLTB ClubApp update 2.0.1?
30-4-2020 22:22

 

De nieuwste versie van de KNLTB ClubApp is vanaf nu te downloaden in de App Store (iOS) en Play Store (Android). Lees hieronder alvast wat er allemaal vernieuwd is in de KNLTB ClubApp versie 2.0.1.
 
ClubApp update 2.0.1:
 • Lay-out verbeteringen in het instellingenscherm van het profiel. Zo zie je nu per ingevoerde informatie (pasfoto mobiel of e-mailadres) of dit wel/niet zichtbaar is voor andere clubleden;
 • Lay-out en tekstuele aanpassingen voor clubs die gebruikmaken van de laddercompetitie functionaliteit in de ClubApp;
 • Indien de gebruiker van de app in een team zit wordt dit nu getoond via het tabblad ‘Spelen’ > ‘Wedstrijden’ > ’Mijn team(s);
 • Bugfix voor het ontbreken van tussenvoegsel bij namen in het organisatieschema;
 • Bugfix voor het ontbreken van data in de agenda- en/of het dienstenoverzicht;
 • Overal in de app wordt er nu ter verduidelijking een ‘’aan het laden’’ symbool getoond indien de pagina nog aan het laden is;
 • Lay-out aanpassingen in het Organisatie scherm via het tabblad ‘Club’ > ‘Info’ > ‘Organisatie’. Zo wordt er nu o.a. per persoon in het organisatieschema een telefoonnummer of e-mailadres getoond indien hier via de instellingen van de ClubApp of via beheer.knltb.club toestemming voor is gegeven. Daarnaast toont het schema ook duidelijker indien er meerdere personen per rol te tonen zijn in het organisatieschema;
 • Er wordt nu een onderscheid gemaakt bij het tonen van activiteiten onder het tabblad ‘Club’ > ‘Agenda’ tussen clubs die wel/niet gebruik maken van het Club Professioneel pakket. Clubs die hier geen gebruik van maken beschikken namelijk niet over de functionaliteit om gebruikers in te laten schrijven voor agenda punten. Hierdoor zagen zij de melding ‘inschrijven niet mogelijk’ wat voor verwarring zorgde. Deze button is voor hen nu weggehaald. Extra update voor clubs die gebruik maken van het Club Professioneel pakket: zodra het evenement vol is toont de button dit.

Updates in de ClubApp met betrekking tot banen reserveren:

 • Bugfix in het baan reserveren schema waarbij je voor toekomstige dagen, op afstand geen baan kon reserveren op een tijdstip voor het tijdstip dat het op het moment van boeken is;
 • De ClubApp opent nu voor iedereen op het ‘Home’ scherm waar een ‘baan reserveren’ button is toegevoegd, zodat gebruikers echt met een druk op de knop een baan kunnen reserveren;
 • Omdat er in verband met het coronavirus de komende tijd geen wedstrijden gespeeld mogen worden, opent het tabblad ‘Spelen’ nu tijdelijk op het kopje ‘Baan reserveren’ in plaats van ‘Wedstrijden’;
 • Tekstuele aanpassing in het pushbericht van een baanreservering; 
 • Lay-out aanpassingen in het baan reserveren scherm voor club die op afstand reserveren uit hebben staan;
 • Er zijn verbeteringen aangebracht om te zoeken op de naam van andere spelers in het baan reserveren scherm.

Nieuwscategorieën Vereniging