Kikkertoernooi reglement

Bijzondere wedstrijdbepalingen Return Tennis Kikkertoernooi TC Nieuwerkerk JRT* en Return Tennis Kikkertoernooi TC Nieuwerkerk Open Jeugdtoernooi:

Algemeen:

1. TC Nieuwerkerk organiseert het Open Return Tennis Kikkertoernooi dat meetelt voor de DSS. De wedstrijden van Groen zijn opgenomen in het Open Return Tennis Kikkertoernooi en zullen tijdens de gehele week gespeeld worden. Ook deze wedstrijden tellen mee voor de DSS. Tevens op de woensdag 10 juli in de toernooiweek een Event Oranje georganiseerd.

2. Voor dit toernooi gelden het KNLTB Wedstrijd- en Toernooireglement en deze Bijzondere Bepalingen

3. Het toernooi wordt gehouden van maandag 8 juli t/m zondag 14 juli 2019.

4 Het Open Jeugdtoernooi wordt gespeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

Geel

10 t/m 14 jaar JE, ME, JD, MD, GD (geboren in 2005 t/m 2009)

11 t/m 17 jaar JE, ME, JD, MD, GD (geboren in 2002 t/m 2008 )

In het enkelspel wordt als volgt gespeeld:

• Gespeeld wordt om twee gewonnen sets, in alle sets een tiebreak bij de stand 6-6 (tot 7 punten met een verschil van 2 punten).3e set is een volledige set.

In het dubbelspel wordt als volgt gespeeld:

• Gespeeld wordt om twee gewonnen sets, in de eerste en tweede set een tiebreak bij de stand 6-6 (tot 7 punten met een verschil van 2 punten).

• Een 3e set wordt gespeeld als een beslissende wedstrijdtiebreak (tot 10 punten met een verschil van 2 punten).

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal gespeeld worden in poules of afvalschema’s. Indien weersomstandigheden en aantal inschrijvingen het mogelijk maken, zullen er in de categorieën met afvalschema’s troostrondes voor de verliezers van de eerste ronde worden gespeeld.

De nieuwe regel van de KNLTB wordt gehanteerd, waarbij in geval van een netservice wordt doorgespeeld.

Groen

Enkel en Dubbel 8-14 jaar. Er wordt gespeeld met groene (stage 1) ballen.

Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets gespeeld, elk tot en met 4 games. De 3e set is een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten).

Het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast.

Jongens en meisjes spelen door elkaar.

Op woensdag 10 juli wordt er van 14:00 uur tot 17:00 uur een Event Oranje georganiseerd worden:

Oranje

Enkel (niveau 1) 6-13 jaar. Er wordt gespeeld op verkorte banen met stage 2 ballen.

Er wordt gespeeld om 4 gewonnen games. Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld, geen tiebreak. Het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast.

Jongens en meisjes spelen door elkaar.

Inschrijving en acceptatie:

5. De inschrijving voor het Open Jeugdtoernooi sluit vrijdag 30 juni 00.00 uur, of zodra het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. De inschrijving voor het Oranje Event sluit woendag 3 juli 2019 of zodra het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt.

6. Inschrijving is alleen mogelijk via internet www.tcnieuwerkerk.nl of www.toernooi.nl.

7. Acceptatie voor het Open Jeugdtoernooi geschiedt na sluiting van de inschrijftermijn in volgorde van inschrijving.

8. Het is niet toegestaan om in te schrijven voor, dan wel deel te nemen aan een ander door de KNLTB goedgekeurd toernooi met overlappende speeldagen. Als dit wel gebeurt, wordt men voor beide toernooien uitgesloten.

9. Indien bij inschrijving geen verhindering is opgegeven, wordt de deelnemer geacht altijd beschikbaar te zijn.

10. Men kan zich inschrijven voor maximaal 2 onderdelen.

11. Het inschrijfgeld bedraagt € 9,00 per single onderdeel en € 6 per dubbelonderdeel per persoon.

12. Spelers zijn gehouden het inschrijfgeld voor elk onderdeel waarin zij worden geaccepteerd, te voldoen, onafhankelijk van deelname.

13. Er worden maximaal 2 verhinderingen (per koppel) geaccepteerd, echter alleen voor zover de verhindering het verloop van het toernooi niet onmogelijk maakt, dit naar oordeel van de toernooileiding. Bij deelname aan 2 onderdelen wordt er echter maar 1 verhindering (per koppel) geaccepteerd.

14. Tijdens het finaleweekend worden er geen verhinderingen geaccepteerd.

15. Het inschrijfgeld van het Oranje Event bedraagt € 5,00.

Loting en aanvang:

16. Plaatsing van de deelnemers geschiedt op basis van de DSS.

17. De loting vindt plaats op woensdag 3 juli 2019

18. Voor de eerste partij ontvangt de speler een oproep per e-mail. Ook de vervolgwedstrijden zal de speler tijdens het toernooi

vernemen per e-mail.

19. Gespeeld wordt bij TC Nieuwerkerk, Britsezoom 9, 2912 GB Nieuwerkerk aan den IJssel, telefoonnr. 0180-313406 of 06 11 285 787

20. Een deelnemer is verplicht zich te melden bij de toernooileiding tenminste 15 minuten voor aanvang van de partij. Neem voldoende reistijd!

Organisatie:

21. De toernooileiding is in handen van de heer Niels Laan, telefoonnr. 06-11285787 of email adres: kikkertoernooi@tcnieuwerkerk.nl.

22. De Bondsgedelegeerde van dit toernooi is de heer H.E. Langen, 06-30712206, hanslangen24@gmail.com.

23. De Bondsgedelegeerde is bereikbaar om de rechten en de plichten van de deelnemers te garanderen, zoals deze zijn vastgelegd in de bepalingen van het meest recente Toernooireglement en deze bijzondere toernooibepalingen.

24. Het toernooi wordt gespeeld op 6 gravel plus- en 3 redcourtbanen. De toernooileiding behoudt zich het recht voor om partijen te laten verspelen op overdekte (tapijt)banen.

25. Er wordt gespeeld met KNLTB goedgekeurde ballen van het merk Tretorn Serie+, kleur geel

Overige bepalingen:

26. Een deelnemer is verplicht het juiste tennisschoeisel te dragen voor het spelen op de genoemde banen.

27. Tijdens het toernooi wordt het strafpuntensysteem (SPS) toegepast. De bepalingen omtrent de administratieve overtredingen (AO) zijn van toepassing.

28. Coachen tijdens de wedstrijden is niet toegestaan.

29. In geval waarin deze bepalingen, het KNLTB wedstrijd- en toernooireglement niet voorzien, beslist de toernooileiding.