Eredivisie Heren

De Eredivisie Heren, de hoogste klasse van tennis in competitieverband is van start! Veel nationale topspelers, zoals Igor Sijsling, Matwé Middelkoop, Alban Meuffels en Bart van den Berg strijden met hun team om het landskampioenschap. Het team dat na zeven speelrondes het hoogst geklasseerd staat mag zich landskampioen van 2020.

 

Speelschema

Uitslagen

Stand

Verslag speeldag 1

Verslag speeldag 2

Verslag speeldag 3

TC Nieuwerkerk Heren 1

Peter Torebko (32)

Deze enige Duitser van het team heeft 182 van de wereld gestaan en is voornamelijk actief op de Future- en de Challenger toernooien. Deze geboren Pool speelt het liefst op gravel en is te herkennen aan zijn lange, donkere haren.

Guy den Heijer (22)

De 22-jarige Guy staat momenteel op plaats nummer 8 in Nederland. In de jeugd was hij vaak al samen met Tim van Rijthoven favoriet voor de eindstrijd en die lijn heeft hij doorgetrokken. Een speler met veel gevoel en wanneer hij in vorm is erg lastig te verslaan. Hij speelt zowel internationale toernooien als nationale NRT-toernooien en is een vaste waarde in zijn team.

Alban Meuffels (27)

Dit Nederlandse toptalent is in de afgelopen jaar helaas geteisterd door vele blessures, waardoor hij nooit echt is doorgebroken in de internationale top. Hij wist afgelopen jaar nog wel Robin Haase te verrassen tijdens de competitie en stond ooit te sparren met Roger Federer.

Michiel de Krom (22)

De rechtshandige Michiel de Krom staat momenteel op plek nummer 860 op de ATP-ranglijst voor het enkelspel en op plek nummer 595 voor het dubbelspel.

Stephan Fransen (31)

Na 10 jaar internationaal tennis richt Stephan zich momenteel meer op het coachen. Hij is druk met zijn eigen gym en is vooral actief als Personal Trainer. Hij speelt zowel zaterdag als zondag competitie en daarbij ook in Duitsland. In de zomerperiode is Stephan druk met begeleiden op toernooien en speelt zelf nu voornamelijk nationaal.

Bart van den Berg (26)

Na zijn afstuderen (Accountancy) in 2016 focuste Bart zich volledig op zijn tennis en stond hij dat jaar zelfs op het centre court van het ABN Amro WTT als deelnemer in het dubbelspel, nadat hij de Supermatch won van Sander Arends. Naast de Eredivisie Heren speelde hij voornamelijk internationale toernooien. Bart beperkt zich tot op heden tot het nationale circuit. Vanaf september 2020 heeft Bart besloten zijn zakelijke cariere voorrang te geven en is hij gestart bij EY.

Jeroen Camfferman (31)

Jeroen is selectietrainer bij TC Nieuwerkerk en speelt naast de Eredivisie Heren al enkele jaren in de Duitse competitie. Ook afgelopen zomer won hij een aantal toernooien in herenenkel 2.

Yoran Verschoor (35)

Verschoor speelde al 14 jaar met TC Nieuwerkerk in de Eredivisie Heren. Tijdens de Nationale Kampioenschappen Senioren indoor 2019 in Hilversum veroverde hij de titel in de 35+ categorie. Naast tennissen is Yoran sportpsycholoog en werkzaam in veel verschillende takken van sport. Hij werkt met individuele sporters en teams op verschillende niveaus, van jong tot oud en van breedtesporters tot Olympische sporters.

Tom Moonen (22)

Dit Nederlandse talent, die meerdere keren Nederlands kampioen is geworden, speelt college tennis in de Verenigde Staten en is hierdoor misschien een minder bekende naam in Nederland.