Vrijspelen op buitenbanen

Wanneer?

Gedurende het zomerseizoen vanaf 1 april tot de eerste echte nachtvorst kunnen leden meestal vrij spelen op een baan. 
 
De banen zijn open om 9.00 uur. Op de banen 1 tot en met 5 en 8 en 9 is er op werkdagen verlichting tot 22.00 uur. Op baan 6 en 7 kan tot 23.00 uur worden gespeeld. Op niet werkdagen is er tot 19.00 verlichting. Verder kan er gespeeld worden zolang het licht is.  
 

Wanneer niet of minder?

Op competitiedagen of tijdens toernooien zijn er geen of minder banen beschikbaar. 
 
Tijdens (interne) recreatieve toernooien zijn er geen vrije banen. Over het algemeen worden de laatste partijen om 18.00 uur gespeeld, waarna alle banen weer vrij zijn.
 
Tijdens de clubochtend en grabbelavond zijn er, afhankelijk van het aantal deelnemers, minder banen beschikbaar.
 
In het voorweekeind van het Open Toernooi zijn er beperkt banen beschikbaar. Van maandag t/m vrijdag vanaf 18.00 uur en in het finaleweekeinde zijn er geen vrije banen beschikbaar. 
In het voorweekeind en finaleweekeind van het jeugd kikkertoernooi zijn er 3 tot 4 vrije banen. Van maandag t/m vrijdag gaan, indien nodig, de laatste partijen om 19.00 uur de baan op, de overige banen zijn dan vrij, m.u.v. een lesbaan.
 
Tijdens de junior clubkampioenschappen wordt er gespeeld tot 20.00 uur. In het voorweekeind en gedurende de gehele week blijven er steeds 2 banen vrij. 
Tijdens de senior clubkampioenschappen zijn er na 18.00 uur geen vrije banen beschikbaar.
 
Informeer bij de competitieleider of toernooileider naar de mogelijkheden.
 

Reserveren

Om vrij te spelen moet je eerst via de KNLTB Clubapp of in het clubhuis met je KNLTB-pas een baan reserveren ('afhangen'). Als je met zijn tweeën of drieën bent, kan dat voor drie kwartier. Ben je met vier, dan kun je voor een uur reserveren. Het electronisch afhangbord hangt in het clubhuis bij de ingang.

Het reserveren van een baan via de KNLTB Clubapp kan maximaal 36 uur van te voren. Per dag kun je via de KNLTB Clubapp slechts één keer een baan reserveren. Reserveer zoveel mogelijk aansluitend op een voorgaande reservering. Laat geen 'gaten' over!

Introduceren

Op de buitenbanen is het als lid mogelijk om 3 keer per jaar een niet lid te introduceren om te tennissen. De kosten hiervoor bedragen €10,00 voor een uur en €7,50 voor drie kwartier. Introduceren is niet mogelijk als de banen bezet zijn. De kosten dienen bij boeking via iDEAL te worden betaald. 

Een betaalde boeking kan tot 75 minuten voor aanvang worden geannuleerd. Het bedrag wordt dan in 2 of 3 werkdagen teruggestort.